Börja fondspara för fyra barn i olika åldrar
Sök:

Börja fondspara för fyra barn i olika åldrar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Börja fondspara för fyra barn i olika åldrar

Hej.
Vi har lagt undan pengar till fyra olika barn på vanliga, värdelösa sparkonton. Vi ska nu börja spara i fonder. Vi lägger undan 300 kr/ månad, gåvor vid dop, jul och födelsedagar har tillkommit från släktingar och kommer nog fortsätta göra.

Mina frågor är:

  1. En bra idé att köra på exempelvis globala barnportföljen på alla fyra?
  2. Bara att pytsa över det som vi sparat för respektive barn som ett startkapital?

Ålder och ungefärlig summa är som följer:

10,5 år, ca 70000 kr

8,5 år, ca 60000 kr

6 år, ca 43000 kr

2 år, ca 15000 kr

 

Tanken är väl att pengarna tidigast vid 18 års ålder kan plockas ut, förhoppningsvis senare.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Jag skulle ha svarat ja på båda dina frågor, eventuellt att du kollar in artikeln om ”Investera allt på en gång eller sprid ut” och ser om du vill sprida ut inköpen eller ej.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-23 klockan 15:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.