Börja investera när börsen är svajig?
Sök:

Börja investera när börsen är svajig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ami Ekman

ställde för sedan frågan: Börja investera när börsen är svajig?

Börsen är ju rejält svajig nu. Är det mer riskfyllt att investera just nu eller kanske det är en fördel? Jag tänker mig en tidsperiod på 5-10 år.

Jag vill investera i en fondrobot via Lysa.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej!

Börsen går ner och upp hela tiden och man förlorar bara pengarna när man säljer det som har backat!

Så var inte rädd och du har tiden på din sida!

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    👍tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ami Ekman
  2. Vit pil

    Investera efter tidshorisonten som du anger, en tumregel är att investera 10% i aktiefonder per år du kan avvara pengarna, så i ditt fall om det är 5 år så börjar du med 50% aktiefonder och 50% räntefonder.
    Sedan så kan du då justera ned 10% för varje år som går.

    Tycker att det är lite fel att säga att man inte har förlorat pengarna förrän man säljer, däremot så tycker jag likt Mackan att du bör investera direkt om du vill börja investera!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-11 klockan 09:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.