Börja månadsspar med nybörjarportfölj
Sök:

Börja månadsspar med nybörjarportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Victor nilsson

ställde för sedan frågan: Börja månadsspar med nybörjarportfölj

Hej, ska påbörja ett månadsspar i fonder och försöker läsa på lite. Sett här inne att vissa ändå får tips på att istället köpa någon annan än de som nämns i artiklarna på hemsidan så jag blir helt snurrig.

Jag har tänkt börja med ett startkapital på 20′ och därefter månadsspara någon tusenlapp och skjuta till lite extra successivt ifrån sparkontot.

Men vilka fonder bör jag då välja idag och hur många?

 

Mvh

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har uppenbarligen läst på och bestämt att nybörjarportföljen låter som något för dig. Då tycker jag att du ska köra på den!

När någon här rekommenderar andra fonder så brukar det vara för att man får en enklare portfölj som är lätt att hantera när man till exempel ska ombalansera. Det är frågan om Jans småduttar av olika index och övervikt i Sverige spelar någon större roll i slutändan, men det är inte direkt fel heller.

Den enda ändring som jag tycker att du ska göra är om du har kontot hos Avanza. Då kan du utan att tveka byta Länsförsäkringar Global Indexnära till Avanza Global. Den följer samma index till en lägre kostnad. Om du vill snåla ännu lite till på avgiften så kan du skippa SPP Aktiefond Global också till förmån för Avanza Global eftersom den också är i princip samma index (med minimala skillnader). Detta är inget konstigt, det är ändringar som Jan Bolmesson också har flaggat att han tänker på vid nästa årliga ombalansering.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Victor!

Som Emil skriver ovan, så förenklas det oftast och därför kommer andra förslag än i artiklarna.
Det kan också vara så att nya alternativ kommer upp, så som att avgifter ändras i någon fond som då blir ett billigare alternativ men med samma resultat!

Hoppas att din fråga är besvarad!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-17 klockan 23:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.