Börja spara i nybörjarportföljen utan 10.000 startkapital.
Sök:

Börja spara i nybörjarportföljen utan 10.000 startkapital.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer

ställde för sedan frågan: Börja spara i nybörjarportföljen utan 10.000 startkapital.

Hej,

Tack för en bra blogg och podd! Jag har precis öppnat ISK hos Avanza och ska börja spara i nybörjarportföljen. Jag kommer inte sätta in 10.000 i startkapital utan kommer börja med 2.000 och sedan lägga in några hundralappar i månaden under tiden min fru är föräldraledig för att sen öka summan när hon börjar jobba.

Min fråga är hur du skulle placera 2.000? Bör man lägga någon hundralapp i varje fond eller bara köpa någon enstaka fond tills man har ett kapital på 10.000? Om man bara lägga allt i någon enstaka fond, vilken i nybörjarportföljen rekommenderar du att börja med?

Mvh Kristoffer.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

För att det månadsvis ska gå att placera varje månad (att det inte blir under 100kr) så kan man också välja att ha  färre fonder. Förslagsvis EN per kategori.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag hade köpt fonderna enligt nybörjarportföljen. T ex för två tusen kronor får du lägga ut per fond enligt nedan ;

Länsförsäkringar global indexnära 20% = 400 kr

SPP aktiefond global 20% = 400 kr

Spiltan aktiefond investmentbolag 10% = 200 kr

Länsförsäkringar tillfäxtmarknad indexnära 10% = 200 kr

Spiltan Räntefond Sverige = 20% = 400 kr

Swedbank robur penningmarknadsfond 10% = 200 kr

AMF räntefond lång 10% = 200 kr

 

”Problemet” kommer då du ”bara” ska spara några hundralappar periodsvis. Då kommer du inte kunna allokera på ett vettigt sett då eftersom de flesta fonder kräver minimum 100 kr i köp, du kan antingen spara ihop till du når upp till minimumbeloppet, eller så har du färre fonder, vilket det finns exempel på i nybörjarportföljen.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-08 klockan 11:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.