Börjat månadsparat i fel fonder
Sök:

Börjat månadsparat i fel fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Haggan

ställde för sedan frågan: Börjat månadsparat i fel fonder

Jag har börjat spara i en del fonder men efter att ha läst mera här så inser jag att de fonderna är för dyra och vill byta till billgare fonder

Har stoppat sparandet i dem nu men hur gör man bäst att rätta till det. De har ju nu också gått back.

Ska man bara låta de ligga kvar och vänta ut en uppgång eller ta förlusten och byta till billigare fonder och fortsätta månadspara enligt tex nybörjar portföljen.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sälj och köp nytt. Det finns ingenting som säger att en ”dålig” fond kommer gå upp mer än vad motsvarande ”bra” fond gör under samma period. Det vill säga, förlusten av ditt fondval blir bara större ju längre tiden går.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Utmärkt svar. Har man inte ISK så får man ju dessutom en viss positiv skatteeffekt.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Håller helt med!
  Sälj och köp dom ”Rätta” fonderna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-12 klockan 11:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.