Börsen för osäker nu?
Sök:

Börsen för osäker nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Osäker

ställde för sedan frågan: Börsen för osäker nu?

hej, jag har sedan en tid tillbaka börjat spara i lysa ett 60/40 som jag tänker är för ca 5-7 framåt och ett 90/10 som är till pension. Satte in större summa i båda o månadssparar. Men nu har jag läst att det inte är bra att ha pengar på börsen då det är oroliga tider och förväntas bli nedgångar på börsen. Blev lite orolig, hur ska man tänka och hur vet man om det verkligen ser ut så , Med vänlig hälsning, nybörjare

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jan har skrivit ett utmärkt blogginlägg om detta. Lite läsning till hängmattan:

Investera nu eller efter börskraschen? Om finansiell spådomskonst

För oss småsparare är det bästa att alltid, oavsett ”börsklimat”, utgå från sig själv, sin tidshorisont och egen riskvilja. På börsen får man vara beredd att en del av pengarna kan försvinna på kort sikt, men på lång sikt är det ändå där man bör få bäst avkastning. Reglera därför risken utifrån hur snart du ska ha pengarna och var beredd på att det kan svaja. Alltid. Försök inte tajma marknaden för om du gör det kommer du inte bara missa nedgångar utan också uppgångarna.

Mer praktiskt kan man säga att tillväxten ser ut att sakta in. Börsen går alltså upp men kanske inte lika snabbt som för ett par år sedan. Det måste inte bli en ”sättning”. Och det måste inte bli någon börskrasch. Det vet vi inte förrän vi har facit i handen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

@Osäker: Ja resursutnyttjandet i världen är väldigt högt så jag tror knappast på större rörelser uppåt. Däremot kan ju centralbankerna trixa med QE och räntesänkningar och hålla kurserna fortsatt höga. Då kan man åtminstone se fram emot utdelningar på några få procent per år + kanske någon procent tillväxt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-26 klockan 14:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.