Portföljen tillbaka där jag startade för 1.5 år sedan
Sök:

Portföljen tillbaka där jag startade för 1.5 år sedan

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

Den här artikeln publicerades 2017-08-01 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Portföljen tillbaka där jag startade för 1.5 år sedan

Hej
Vad lr det som händer på börsen egentligen, min index portfölj jag har haft i 1,5 år är Tillbaks där jag börja….. 🙁🙁🙁

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Niklas,

Tack för din fråga. Att börsen svänger är inget konstigt, det ska den göra när allt är normalt. Den ska till och med svänga så mycket att du på en 10 års period minst en gång ska förlora uppemot 50 – 60 procent av värdet i en portfölj som endast består av aktier (läs: globala barnportföljen). Det är därför man har räntefonder i portföljen för att agera krockkudde i dessa situationer.

Om du är orolig eller sover dåligt om natten är min rekommendation att minska på risken (läs: öka andelen räntefonder / kontanter på ett sparkonto). Jag oroar mig inte alls just nu då det tillhör spelet, börsen har länge gått upp så en korrektion är oundviklig.

Det bästa du kan göra är att månadsspara regelbundet, då får du fler andelar när det hamnar på botten och det ökar i värde när det stiger i värde.

Lycka till med ditt sparande!

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-01 klockan 07:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂