Börsens totala värde
Sök:

Börsens totala värde

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av julia

ställde för sedan frågan: Börsens totala värde

Hej!

Tack för en intressant blogg! En sak som har intresserat mig mycket på sistone är relationen mellan börsens totala värde och landets BNP samt så klart också fastigheternas totala värde. Är det någon som vet hur dessa makroekonomiska enheter borde vara i relation till varandra på lång sikt? Och så har jag problem med att hitta börsens totala värde idag. När det står på Avanza att OMX Stockholm 30 senast var 1661,43. 1661,43 vadå? Är det kanske att företagen i OMX 30 senast var värderade till 1661 miljoner kroner? Är det någon som kan räta ut enheten på den siffran för mig. Hur får man reda på börsens totala värde som det är i dagsläget. Vet att Warren Buffet brukar ställa den i relation till BNP för att få ett mått på om börsen är övervärderad eller inte.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

OMX Stockholm 30 anger inte totala värdet utan är ett index som gör att man kan mäta börsutvecklingen en dag, en månad eller vilken annan period som helst. Startår 1986 med  värde 125.

Aktiespararnas tidning som ges ut en gång per månad har  uppgifter om totala börsvärdet för olika sektorer.

Att jämföra börsvärde och BNP stället jag mig frågande till, i alla fall globalt. Somliga länder har en väl fungerande Börs, andra har det inte. Somliga länder har mycket statliga företag, andra har det inte,  osv. Jag håller mig i första hand till det gamla beprövade PEtalet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.