Börshandlade fonder USA
Sök:

Börshandlade fonder USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Berit

ställde för sedan frågan: Börshandlade fonder USA

Detta året har Nasdaq haft en utveckling på 26%, Dow Jones 24% samt DJ 18%. Trots detta är SPP Aktiefond USA endast upp 11% och Swedbank Robur Access USA 12%. Jag tycker det är horribelt när USA har gått så bra och har börjat titta på att handla en ETF som t.ex Fidelity Nasdaq. Vad är nackdelen med att handla en börshandlad ETF i dollar förutom att valutan kan svänga? Förvaltningsavgiften är endast 0.24%.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lästips: https://rikatillsammans.se/valutasakring-och-valutarisker-i-investeringar-i-annan-valuta-an-sek/

 

Det andra som jag konstaterar är att det för t.ex. en USA-fond inte spelar någon roll om det är jag som tar valuta-risken genom att köpa en USA-fond i USD eller jag köper en USA-fond i SEK, eftersom jag bara flyttat valutaväxlingen till fonden istället för att ha den själv. Potentiellt skulle man kunna argumentera för att fonden borde få en bättre växlingskurs än jag själv, men det lär vara marginellt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vid årsskiftet stod dollarn i 9,09. Nu står den i 8,38, Valutarisken är alltså betydande. Den blir inte mindre för att du håller på på egen hand.

Morningstar hade en artikel i september i år som förklarar det hela

\”USA-index upp, men dollarn ned mer\”  hette den.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-12 klockan 22:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.