Börshandlade fonder
Sök:

Börshandlade fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

Den här artikeln publicerades 2017-05-01 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Börshandlade fonder

Hej!
Hur ställer ni er till börshandlade fonder? Vad är för- och nackdelarna jämfört med vanliga fonder?

Jag vill gärna spara i en småbolagsfond och där ligger den billigaste (AMF småbolag) på 0,6% vilket är lite högt. Det finns då den börshandlade fonden XACT svenska småbolag som har en årlig avgift på 0,3% som jag funderar på. Är det någon som sparar i denna eller liknande? Erfarenheter och tips?

/ Anders

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders,
Det kan vara värt att poängtera att om du köper en börshandlad fond, så betalar du själv för courtaget. Dvs. 0.6 vs 0.3 + köp/sälj courtage, beroende på vilken courtagenivå du har och vilken summa så kan det spela ganska stor roll.

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har den fonden och ganska många andra ETF:er och jag tycker det är smidigt. Finns det ekvivalenta fonder och ETF:er så väljer jag nästan alltid fonden, men många ETF:er är outstanding. Särskilt iShares och Vanguards ETF:er.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-01 klockan 12:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.