Börsintro Offentliga hus
Sök:

Börsintro Offentliga hus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: Börsintro Offentliga hus

Erbjudande om att teckna aktier hos Offentliga hus finns på avanza. Vad tror ni om kort placering för att sälja vid intro?

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommer att få teckna rek. Med fastighetsnischade investmentbolaget Fastator som största ägare och höstens ipo hetta blir rådet att teckna. Enligt fondförvaltaren Niklas Hultqvist är det en bra värdering och även att Swedbank har 30 dagars kursstabilisering gör nedsidan begränsad.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Andreas!

Var har du läst att Swedbank har 30 dagars kursstabilisering? Låter minst sagt anmärkningsvärt. Det skulle bli ett himla väsen om banken stödköper en aktie med småspararnas fondsparanden i en hel månad. Banken kommer ju inte att köpa aktien själv.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nestor!

  Du får läsa på lite hur det fungerar med kursstabilisering. Du har uppenbarligen ingen aning om vad du pratar om.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin Andersson
 2. Vit pil

  Det står på sidan 2 och sidan 25 i prospektet.

  ”Swedbank har dock ingen skyldighet att genomföra någon stabilisering och det finns ingen garanti för att stabilisering kommer att genomföras. Stabilisering, om påbörjad, kan vidare komma att avbrytas när som helst utan förvarning.”

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Med andra ord så förbinder sig inte Swedbank till någonting.

Enligt min erfarenhet fungerar det så här i praktiken: Det är ingen bra PR för emissionsbanken om kursen dyker nedåt de första dagarna. Banken kommer därför, om möjligt, att köpa via sina fonder för att hålla kursen uppe.

Att långsiktigt hålla på och stödköpa i 30 dagar innebär däremot en stor utmaning som banken knappast kommer att klara av. Bankens kunder kommer då med all  rätt fråga sig vad banken håller på med. Att tappa fondsparare blir dyrt för banken. Då är det bättre att ta smällen med en misslyckad emission.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Förmodligen intressant stämning på kontoret när chefen kommer in och tar någon av sina yrkesskickliga fondförvaltare i örat och beordrar vederbörande att köpa något skitvärdepapper som inte alls meriterat sig in i portföljen.

  Och så svärs det i tysthet över någon annan avdelning som bara lovar och lovar utan att behöva ta konsekvenserna.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Skulle skrivit annorlunda, tänkte mest på att nedsidan är liten om man säljer på noteringsdagen.

Önskar er en trevlig Mvh Andreas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Andreas!

Jag tror också att risken är låg. Den borde dessutom vara i princip obefintlig för ett större  kursras. Varken Swedbank eller Nordea har råd med några motgångar just nu…

Själv kommer jag inte att go all in, men kommer förmodligen att tecka en post för skojs skull. Vad som stör mig är att man inte kan teckna aktien till ett fast pris utan till ett ganska brett intervall. Lite som att köpa grisen i säcken.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-14 klockan 13:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.