Börskrasch- Läge att sälja AF och köpa ISK?
Sök:

Börskrasch- Läge att sälja AF och köpa ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av AL

ställde för sedan frågan: Börskrasch- Läge att sälja AF och köpa ISK?

Hej,jag har en del pengar på AF konto som jag funderat på att sälja och flytta över till ISK i samma indexfonder – är det läge att göra det nu när de ligger på förlust så jag slipper skatta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Detta kan absolut vara ett ypperligt tillfälle att reducera skatten på vinsten i en AF för att flytta över till ett ISK, kanske göra det i flera omgångar för att inte råka ligga ute med allt samtidigt och börsen skulle kunna vända upp?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Skall jag ligga kvar med Bas Mix hos Swedbank?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jukka Lavikkala

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 18:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.