Börskraschen 2015-2016
Sök:

Börskraschen 2015-2016

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jakob

ställde för sedan frågan: Börskraschen 2015-2016

Hej och tack för en podd som gör mina resor till och från jobbet genom Stockholms hemska köer mycket behagligare. Jag lyssnar i bilen varje dag! Men nu har jag kommit ifatt alla poddavsnitt så nu har jag köpt boken ”Tänka snabbt och långsamt” som ljudbok tack vare er!
Nu till min fråga: Det pratas ju ofta och mycket om den uteblivna börskraschen sedan finanskrisen men vad är din åsikt om perioden 27 april 2015 till 27 juni 2016 då OMXS30 föll mer än -26% ? Var det ingen krasch??? Vad var det i så fall?

Återigen tack för en bra podd att du försöker få mig att skjuta upp belöningar och bli mindre infantil med min vardagsekonomi!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hör man ordet krasch så tänker man på något som händer väldigt plötsligt. Paradexemplet är väl Black Monday 1987 då USA-börsen sjönk med över 20 procent på en dag. En börsnedgång som sträcker sig över en längre period får inte alls samma uppmärksamhet i media.

Även om nedgången kommer snabbt eller sakta, så visar ju historien  att ”efter regn kommer solsken”.  Har man dessutom valt att månadsspara i fonder och är uthållig är man en vinnare i längden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Någon exakt definition av krasch finns inte, men som Nestor måste det nog komma plötsligt och kraftigt för att kalla det så. Men en inte oväsentlig nedgång var det ju onekligen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-15 klockan 06:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.