Investera sina pengar om det kommer en börskrasch nu?
Sök:

Investera sina pengar om det kommer en börskrasch nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bert

Den här artikeln publicerades 2017-04-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Investera sina pengar om det kommer en börskrasch nu?

Är det riskabelt att börja investera pengar nu. 100% aktiefonder (indexfonder) eller är en börskrash på väg? Och om börskrash kommer är det smart att köpa fonder då när börsen sjunkit?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är alltid riskabelt.

När det kommer en börskrach är omöjligt att veta, men visst är det bättre att köpa när det är billigt på börsen än när det är dyrt.

Problemet är att man riskerar att bli sittande utanför och missa avkastning om man sitter och väntar på köptillfälle.

Ett vanligt råd, om man har en större summa att investera, är att sprida ut köpen under en längre period, t ex två år, för att försäkra sig mot att inte handla vid fel tillfälle.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag håller med Lukas i hans svar. Det är helt omöjligt att förutspå en börskrasch. Senaste exemplet är i höstas när alla trodde att börsen skulle krascha om Trump blev president. Nu ökade den flera månader i rad istället.

  Det bästa man kan göra är att månadsspara. Att tajma marknaden är i princip omöjligt och undersökningar visar att det kostar i princip 1.1 procent per år i avkastning. Man behöver dessutom som Lukas säger ha rätt två gånger – en gång när man säljer och en gång när man köper tillbaka. Jättesvårt.

  Jag försätter mig inte längre i sådana situationer att jag måste svara på de frågorna. Det går inte eftersom man kan alltid hitta bra argument för båda sidorna.

  Angående Lukas sista råd, här är hela artikeln:

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-12 klockan 13:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.