Börssignaler
Sök:

Börssignaler

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes K

Den här artikeln publicerades 2017-04-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Börssignaler

Hej! Först och främst grymt bra sida, har lärt mig ruggigt mycket.

Har du hört talas om börssignaler.se? En ”portfölj” man kan följa där man får ett mail när man ska köpa respektive sälja, sett till statistiken är den ruggigt bra och relativt låg risk. Vet du något om den? Kanske har du tom testat den? Vad är dina tankar om den? Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag kan inte uttala mig om den här specifika tjänsten eftersom jag inte har gjort någon research på den eller känner till den.

Jag är generellt sett skeptiskt till att betala för att olika tradingsystem som ska skicka signaler då dessa sällan genererar en överavkastning mot index. Många gånger blir det nämligen precis tvärtom, inte minst på grund av avgifterna. Frågan jag alltid ställer mig, om det vore så fantastiskt att de hade hittat något unikt, varför säljer de inte det till Deutsche Bank eller en hedgefond och blir miljardärer på kuppen? Varför hålla på att sälja en sådan tjänst till privatpersoner.

Däremot har man visat i forskning att vissa momentum-modeller kan öka avkastningen över längre tidsperioder, t.ex. klassiker som MA200/M50 men de kräver en oerhörd discipline som få genomsnittliga sparare har. Jag själv har valt att bortse från alla liknande tjänster och nöja mig med samma genomsnittliga avkastning som marknaden ger. Det gör att jag aldrig kommer att slå index, men å andra sidan kommer jag inte hamna i kategorin där 9 av 10 sparare över längre tidsperioder får ett sämre resultat än index.

Med det sagt, det bästa är alltid att pröva. Dock inte med för mycket pengar så kan man benchmarka t.ex. mot sig själv.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-16 klockan 10:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.