Bostad, köpa för uthyrning
Sök:

Bostad, köpa för uthyrning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eric

Den här artikeln publicerades 2017-11-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Bostad, köpa för uthyrning

Hej Jan.Tycker om dina artiklar om bostadsfrågor.Hur ser du på en bostadsrätt nr2 eller nr3 vid sidan omsitt eget boende? Jag ser det som ett bra riskspridande om man har en längre tidshorisont..isåfall vad bör man ha i åtanke vid ett köp av sån typ av investering?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du och jag tolkar tydligen Jans inlägg helt olika. Strunt samma, här kommer ett svar.

De absolut flesta bostadsrättsföreningar tillåter inte uthyrning, utom av särskilda skäl. Dessa kan exempelvis vara:

Köp av bostadsrätt för uthyrning till sina åldriga föräldrar. Köp av bostadsrätt för uthyrning till sina studerande barn. Uthyrning av din bostad på begränsad tid då du studerar på annan ort. Uthyrning på begränsad tid då du har fått ett utlandsförordnande.

Det finns säkert fler undantag än dessa. Ett köp i spekulationssyfte för att hyra ut i andra hand blir däremot svårt att genomföra. Jag tycker att du skall slå planerna ur hågen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-07 klockan 18:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂