Bostad som genererar pengar.
Sök:

Bostad som genererar pengar.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisbeth Ahlberg

ställde för sedan frågan: Bostad som genererar pengar.

Vi har en bostad,50kvm, i centrala Malmö. Vi hyr ut den ca 8 månader per år och det ger oss 6000 i netto per månad. Bostaden värderad till ca 2 miljoner. Nu har vi tecknat oss för en större bostad ca 160 kvm, 3,1 miljoner. Är det inte bättre att behålla lägenheten för uthyrning och betala den nya med hälften kontant/lån till 1,29% på Avanza? Då kan vi behålla våra aktier och fonder med ränta på ränta effekt . Inflyttning sista kvartalet 2018 blir det. Lisbeth

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är lite svårt hänga med på ert resonemang, men det beror alltid på var pengarna jobbar bäst. Men det låter spontant som att behålla och hyra ut är bättre än att sälja och minska lånet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag svarade att hon skulle sälja ;-) Mitt svar i en annan tråd med samma fråga.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Guldlock

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-15 klockan 17:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.