Bostad vs guld
Sök:

Bostad vs guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Bostad vs guld

Jag har en fundering gällande guld och jämförelsen med ägda bostäder som investering.

Att ägda bostäder som man bor i utan att månadsvis få in ett korvöre från inte räknas som en investering känns ganska givet.

När inte ägda bostäder är en investering, hur kan då fysiskt guld anses vara en investering? Guld kan ju innebära löpande utgifter i form av ett bankfack och har ju inget givet marknadsvärde. Både fysiskt guld och ägda bostäder innebär löpande utgifter samt ett icke förutbestämt marknadsvärde. Inte en investering i min värld.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

 

Jag tror att så man resonerar när man inte vill se huset som en investering är att den generar kostnader: El, försäkring, underhåll etc. Dessutom är det svårt att realisera vinsten så länge man vill bo kvar.

Guld har inte samma problem

 

Vänlig hälsning

Oskbollen

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle nog säga att huruvida objektet genererar kostnader eller inte spelar ingen roll för om det är en investering eller inte. Så länge avkastningen är större än kostnaderna har du ju ändå tjänat pengar, och det har varit en bra investering.

Däremot så måste man ju bo någonstans. Visserligen kan man hyra en bostad också, men att flytta endast för att realisera en vinst är det nog inte många som gör om de i övrigt trivs bra. På det sättet är det ju inte bara rationell ekonomi som styr handlandet, det kanske skulle kunna diskvalificera egna bostaden från att kallas investering.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-07 klockan 19:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.