Bostadsköp: högre kontantinsats eller investera?
Sök:

Bostadsköp: högre kontantinsats eller investera?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jacob

ställde för sedan frågan: Bostadsköp: högre kontantinsats eller investera?

VI ska köpa lägenhet kostar 5,05 miljoner kr. 15% av det är 757800 kr. Min fundering är om jag ska lägga lite mer, 900,000 för att snabbare komma ner till 70% lån och tvingas amortera mindre eller nöja mig med 15% kontant och investera de ca 140000 i fonder istället.

Vad är vettigt? Jag inser ju att amorteringar är pengar till en själv men 2% innebär ca 7000 i månaden vilket är mycket.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Börsen är rekordhög och räntan rekordlåg. Klarar du av en räntehöjning på 2%?

Jag skulle lägga mer insats och så snart som möjligt komma ner til 70%, kanske mer även. Sedan skulle jag investera varje månad vad jag hade amorterat. Går räntan upp så är jag van vid den kostnaden och drar ner på månadsinvesteringen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-29 klockan 20:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.