Bostadsrätt i aktiebolag
Sök:

Bostadsrätt i aktiebolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Monica

ställde för sedan frågan: Bostadsrätt i aktiebolag

Mina föräldrar ägde tillsammans ett aktiebolag. Aktiebolaget ägde i sin tur mina föräldrars bostad, en bostadsrätt. Min far använde 30 m2 av bostadsrätten som kontor och mina föräldrar betalade hyra till aktiebolaget för bodelen. Min far har gått bort och min mor vill nu äga lägenheten själv. Inte genom aktiebolaget. Vad är den mest skattemässigt fördelaktiga lösningen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har bolaget en revisor så fråga  honom eller henne.

Låt mig gissa vad svaret blir. Man kan inte köpa en bil via sitt aktiebolag och sälja  den vidare under marknadsvärdet till sig själv utan skattekonsekvenser.  Detta bör även gälla bostadsrätter.

Glöm inte bort att om din mor får ett högt ingångsvärde på bostadsrätten  så minskar reavinstskatten den dagen som hon säljer den.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-04 klockan 15:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.