Bostadsrätt, vilken typ av tillgång i RikaTillsammans-portföljen?
Sök:

Bostadsrätt, vilken typ av tillgång i RikaTillsammans-portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

Den här artikeln publicerades 2017-10-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Bostadsrätt, vilken typ av tillgång i RikaTillsammans-portföljen?

I RikaTillsammans-portföljen har vi ju fyra typer av tillgångar:

 1. Aktier och fonder (Tillväxt)
 2. Fysiskt guld (Inflation)
 3. Obligationer (Recession)
 4. Kontanter (Deflation)

Förhoppningen är att dessa inte korrelerar, så att man kan minska sin risk.

Om vi nu antar att man äger en bostadsrätt — under vilken av dessa poster skulle den närmast hamna? Dvs, om jag vill diversifiera mig från enbart min bostadsrätt, vilken av dessa tre behöver jag då inte investera i?

Bostadspriserna borde ju stiga med inflationen i varje fall, och även vid tillväxt. Så 1. eller 2. kanske?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vore tacksam för svar på detta!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Din bostadsrätt är inte en tillgång och kan därför inte kategoriseras in i någon av de fyra kategorierna. Din bostad är enbart skulder och utgifter. Kika på Jans artikel om huruvida bostäder är tillgångar eller inte.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-05 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.