Bra app för budget/kostnads uppföljning?
Sök:

Bra app för budget/kostnads uppföljning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Monica Anderberg

Den här artikeln publicerades 2017-05-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Bra app för budget/kostnads uppföljning?

När vi startade vår ekonomiska förbättringsresa använde vi oss av excel. Vår mall var otroligt bra för oss då vi i början av året skrev in en uppskattad kostnad/intäkter och delade upp dessa i olika kategorier/poster. Sedan fyllde på resp utgift/inkomst varje månad för att vid slutet av året få det faktiska värdet. Vi fick full koll på vår ekonomi och gjorde flera justeringar. Men det krävdes en hel del jobb och efter fyra år rann det femte året ut i sanden och sedan dess har flera år förflutit.

Med nya tekniker och det enorma utbud av appar som finns, undrar jag om ni har några bra tips på app som gör detta jobbet? Typ hämtar alla utgifter från ICA, lönekontot, ev kreditkort osv? Hur gör ni? Fortfarande excel eller finns det något nytt där ute? Jag skulle uppskatta om ni både säger vad som ni gillar med appen och vad som saknas.

Tusen tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Personligen kör jag en kombo med Tink och Smartbudget. Funkar riktigt bra!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag måste slå ett slag för Youneedabudget eller YNAB som det också kallas. Detta är ett fantastiskt budgetverktyg. Det tar ett tag att komma in i tänket men efter ett tag får du stenkoll på vart dina pengar tar vägen och du kan istället göra medvetna val om vad du vill att de ska gå till. På en 10-gradig betygsskala får YNAB 11.

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Johan Asplind

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-25 klockan 08:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.