Bra bankkort utomlands
Sök:

Bra bankkort utomlands

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elvira

ställde för sedan frågan: Bra bankkort utomlands

Hej!

Det är så att jag ska åka o jobba på nya zeeland i en månad o är då på jakt efter ett billigt bankkort för privat bruk. Det spelar ingen roll om det är kredit på eller inte. Idag har jag swedbanks mastercard o preems matercard.

Jag har kollat på jämförelsesajter o inlägg på denna sidan men ville ha lite råd så jag inte missar nåt. Ofta står det olika avgifter därför blir jag osäker. De jag kollat på mest är coop mer mastercard o forex kreditkort. Men vilka utgifter behöver man se upp med? Nåt mer än valutapåväxling o uttagsavgifter? O årsavgiften med såklart. Tar tacksamt emot tips!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag själv använder COOP-kortet för köp när jag är utomlands. Mig veterligen är det bäst då du slipper valutaväxlingsavgiften.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, något att se upp med när det gäller COOP (Medmerabank) kortet. Skaffade detta eftersom jag tillbringar mycket tid utomlands. Enligt uppgifterna på hemsidan är fördelarna inga valutapåslag och kostnadsfria kontantuttag utomlands.
  Så är det emellertid inte, har jag fått erfara. Gör du ett kontantuttag mot krediten på kortet debiteras du en avgift (ränta), vilket inte framgår av beskrivningen på hemsidan.
  Jag har tagit upp detta med Medmera bank, som står som utgivare av kortet. Man höll med om att detta inte framgår tydligt och tog bort den debiterade avgiften på senaste fakturan.
  Anser att det vore bra om alla som drabbas av detta kontaktar Medmera bank och protesterar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ingvar Nilsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-21 klockan 09:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.