Bra billig indexfond för läkemedelsbranschen?
Sök:

Bra billig indexfond för läkemedelsbranschen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Bra billig indexfond för läkemedelsbranschen?

Hej,

jag är ute efter en indexfond för läkemedelsbolag/bransch, men har inte lyckats hitta några bra med låg avgift. Någon som har tips?

MVH

Peter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Peter!

I min vetskap så finns det inte någon riktig ”Indexfond” för läkemedelsbolag, det är oftast en branschfond som är aktivt förvaltad. Eftersom det är en väldigt svår bransch med sjukt mycket bolag i sjukt många olika kategorier så blir det nog svårt och jobbigt att göra en indexfond i det då dessa bolag kommer och går samt blir uppköpta av varandra.

Är man intresserad av dessa branscher så får man nog hitta någon aktivt förvaltad där man tycker om förvaltaren och tror på dess strategi.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-22 klockan 13:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.