Bra fonder hos Avanza?
Sök:

Bra fonder hos Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gurra Burra

ställde för sedan frågan: Bra fonder hos Avanza?

Hej,

Jag har en fråga om ni tycker att nedan fonder hos Avanza känns bra för spara på långsikt. Samt om fördelningen känns vettig. Om inte åtekrom gärna med fonders som ska bytas ut samt ny föredelning.

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära

10 %

AMF Aktiefond Europa

24 %

Länsförsäkringar Global Indexnära

5 %

Swedbank Robur Access Global

23 %

SPP Aktiefond USA

8 %

Spiltan Aktiefond Investmentbolag

18 %

Swedbank Robur Access Asien

12%

 

Mvh

Gurra Burra

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Precis som ovanstående nämner så blir det lite ”dubbelt.”. I Globalfonder har du redan mycket USA och Europa, så om du vill ha med fonder med den inriktningen ska det vara ett medvetet val för att du VILL ha stor vikt mot det.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Dina globalfonder är likadana och bidrar inte med någon riskspridning. Så det hade räckt med en av dem. Men vill du ha båda så är det inget problem, bara onödigt.

/Kim

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja Robur och Länsförsäkringar följer ju samma index. Sedan tycker jag att Europa är överviktat, men vem vet? Det är kanske helt rätt.

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-01 klockan 09:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.