Bra fonder hos Swedbank?
Sök:

Bra fonder hos Swedbank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Bra fonder hos Swedbank?

Hej,

Jag håller just nu på att starta upp ett mycket långsiktigt privat pensionssparande åt min sambo, som saknar både intresse och kunskap och fonder, aktier och börsen i allmänhet. Själv sparar jag på en ISK hos en av nätbankerna men min sambo vill gärna börja i sin vardagsbank, Swedbank.

Med det sagt undrar jag vad ni tycker Swedbank har för bra fonder att välja mellan. Jag tänker att det är bäst att hålla ISKen enkel med en globalfond med en avgift på högst 0,30-0,40%. Eller ska man krydda med 20% Sverigefond? Dvs 80% globalfond och 20% Sverigefond.

Jag vill gärna ha något i stil med Länsförsäkringar Global Indexnära eller SPP Global men de verkar inte finnas hos Swedbank..

Kraven är att sparandet inte ska behöva ses över så ofta, utan tugga på och ändå ge en hygglig tillväxt under de 30-40 åren de är tänkta att växa.

Uppskattar bollande och feedback om detta stort!

/F

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Swedbanks indexfonder heter Robur Access. Det finns några stycken Global, Sverige  osv.

Avgiften är 0,20%. Så mycket bättre än så kan det inte bli. På bankens Fondtorg finns även Spiltan Investmentbolag fonden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  80/20 låter vettigt. Grunda med Swedbanks indexglobalfond och krydda med Spiltans svenska investmentbolag. Tyvärr har globalfonden väldigt liten exponering mot Asien, utöver Japan. Så den är egentligen inte särskilt global. Mest USA och Europa. Men man kan ju komplettera med Swedbanks Asienfond.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  enkel-ekonomi
 2. Vit pil

  Tack!

  Vad säger ni om denna enkla portfölj:

  50% SPP Aktiefond Global A (det visade sig att SPP visst fanns på Swedbank)
  50 % Swedbank Robur Access Global

  Alternativ 2:

  45% SPP Aktiefond Global A
  45% Swedbank Robur Access Global
  10% Spiltan Aktiefond Investmentbolag

  Bra för privat spar till pensionen, utan att behöva hålla stenkoll på det under åren?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-21 klockan 20:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.