Bra kombo ?
Sök:

Bra kombo ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Bra kombo ?

Hej!

Nu ligger mitt månadsspar hos  Avanza.

LF Global Indexnära  40%

SEB Sverige Indexfond 40%

AMF räntefond lång 20 %

Det ska väl bli typ ett pensionspar, jag är  53 år.

Pytsar in 5000.-/mån från ett arv.  Ska ev höja men jag är rädd om mina pengar

Får jag godkänt på denna kombi, nybörjare som jag är ?

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det viktigaste är att dels välja risknivå, dels välja fonder med låg avgift. Därefter är det inte så väldigt viktigt exakt vilka fonder man väljer.

Ser man på dina val så skulle du kanske kunna lägga lite större andel i Global och lite mindre i Sverige; Sverige är trots allt ett litet land och man vet aldrig hur mycket kronan tappar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 20:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂