Bra kombo ?
Sök:

Bra kombo ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Bra kombo ?

Hej!

Nu ligger mitt månadsspar hos  Avanza.

LF Global Indexnära  40%

SEB Sverige Indexfond 40%

AMF räntefond lång 20 %

Det ska väl bli typ ett pensionspar, jag är  53 år.

Pytsar in 5000.-/mån från ett arv.  Ska ev höja men jag är rädd om mina pengar

Får jag godkänt på denna kombi, nybörjare som jag är ?

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det viktigaste är att dels välja risknivå, dels välja fonder med låg avgift. Därefter är det inte så väldigt viktigt exakt vilka fonder man väljer.

Ser man på dina val så skulle du kanske kunna lägga lite större andel i Global och lite mindre i Sverige; Sverige är trots allt ett litet land och man vet aldrig hur mycket kronan tappar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 20:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.