Bra räntefonder för PPM
Sök:

Bra räntefonder för PPM

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

Den här artikeln publicerades 2017-08-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Bra räntefonder för PPM

Hej!

Undrar på lite tips om bra räntefonder till mitt sparande i PPM. Börjar fundera på att ”parkera” mitt sparande i en räntefond eftersom uppgången på börsen varit så lång och kanske räknar med en nedgång de närmaste åren. Är det vettigt att resonera så tycker ni. Jag är 52 år och har ett antal år kvar till pensionen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Försiktighetsprincipen är värdefull. Det är en kittlande tanke att försöka avstå från börsen och vänta in den stora kraschen för att därefter gå in i börsen igen.

Om jag hade varit i dina skor hade jag dock inte bytt helt till räntefonder, däremot hade jag ökat räntedelen om jag inte redan sparar i statens Såfafond som ju ökar räntedelen automatiskt ju äldre spararen är.

Jag tänker att även om du går i pension vid 65 års ålder, är siffran 65 inte någon magisk brytpunkt, men jag tror inte att du tänkte så heller. Om medellivslängden för män är 80-85 år, så ska jag ju ha nytta av min pension i 15-20 år till efter den dag jag går i pension. Då kan man lika gärna ha pengarna på börsen och givetvis i räntefonder som krockkudde långt efter man har pensionerat sig.

Annars finns det ju bra externa räntefonder för PPM, t ex Spiltans räntefond, AMF räntefond lång osv, som man kan ha 50/50 fördelning på vad gäller aktiefond-del och räntefond-del.

Att parkera i räntor och få bästa avkastning är inte helt lätt heller, åtminstone enligt Morningstars artikel :

http://www.morningstar.se/guide/article?Title=sa-koper-du-ratt-rantefond&SelectedKeyWord=KWO1000037

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack John för ett utförligt svar och många viktiga saker tänka på.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Peter

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-02 klockan 16:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.