Bra Sparande
Sök:

Bra Sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lennart Westman

ställde för sedan frågan: Bra Sparande

Hej! Jag undrar om du har något bra spartips, det är ju i dagsläget ingen mening att spara i bank när det inte ger någon ränta på pengarna, det är en hyfsat stor summa pengar jag har , aktier vill jag inte köpa, inte heller binda pengarna på visst många år, utan är jag ibehov av pengar ska kunna ta ut en del. Tacksam för svar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Dessa är de vanligaste sparalternativen:
– Aktier. Detta har du redan skrivit att du inte vill köpa

– Fonder: kan vara både aktie- och räntefonder. Olika typer för olika tidshorisont. Kika gärna in på detta inlägg och se om någon av portföljerna kan passa dig! https://rikatillsammans.se/fondportfolj/

– Sparkonto: De flesta sparkonton på storbankerna har ingen ränta i nuläget. Även om man inte vill binda upp (vilket ger högre ränta) så kan man få lite hos vissa aktörer! Jag själv har t.ex. hos Avida Finans som har insättningsgaranti och fria uttag. Här kan du jämföra aktörer och se  vilken som ger bäst ränta. https://www.compricer.se/pengar/

Hoppas något av detta kan kännas passande!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-19 klockan 18:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.