Bred globalfond
Sök:

Bred globalfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie-Louise Hurnasti

ställde för sedan frågan: Bred globalfond

Jag tänkte avsluta mitt sparande i fonder, jag har 13 fonder. Jag tänkte spara i en enda bred globalfond.  Vad tror ni om det? Har någon ett bra förslag på en globalfond?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har landat i att köra 50% bred och 50% hållbar hos LYSA. Jag är mycket medveten om att LF Global gått bättre men den är snarlik LYSA hållbar och skälet är att det innehåller mer USA. Och faan vet hur USA kommer gå de närmsta 20 åren..

Kommentera

svarade på frågan för sedan

USA kommer att gå bra de närmaste åren. Dessa fonder skulle jag satsa på:

MS INVF Global Opportunity 40 %

Swedbank Robur Globalfond A 40 %

Handelsbanken GI Småbolag Ind Cri Ai SEK 20 %

Då minskar du från 13 till 3 fonder!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Låter klokt. 17 fonder är overkill. De bästa globalfonderna just nu är:

  • Avanza Global
  • Länsförsäkringar Global Indexnära

Kom ihåg dock att 100% aktier förutsätter en sparhorisont på minst tio år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-08 klockan 12:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂