Brev från Fora - behöver jag göra något?
Sök:

Brev från Fora – behöver jag göra något?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin Bernström

ställde för sedan frågan: Brev från Fora – behöver jag göra något?

Brevet överskrift: Hur kan du påverka din tjänstepension?

……via min arbetsgivare har jag en tjänstepension som heter Avtalspension SAF-LO.

Brevet fortsätter….: ”Du har inte gjort något väl av pensionsförvaltare och dina pengar placeras idag i en traditionell försäkring hos AMF.

De skriver också att det finns två olika sparformer som då är traditionell försäkring eller fondförsäkring.

Min fråga är: bör jag aktivt ta ställning och göra ett val?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Om du är yngre och har ganska långt till pensionen ska du gå in på Fora och ändra till Amf fondförsäkring. Smidigt och bra. Länsförsäkringar och Amf fondförsäkring är billigast och riktigt bra val långsiktigt. Lycka till.

Mvh. Jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-18 klockan 14:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.