BRF årsredovisning
Sök:

BRF årsredovisning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Steffe

ställde för sedan frågan: BRF årsredovisning

Hej och tack för en bra blogg och mycket intressant läsning.

 

Om man får önska så skulle jag vilja se ett program där ni hjälper oss att tolka en årsredovisning för en BRF. Jag vill gärna förstå vad min förening pysslar med, men jag kan helt ärligt säga att nästan hela årsredovisningen flyger mig över huvudet.

Styrelsen själv påstår att vi har en mycket god ekonomi. Nu vill man göra investeringar för runt en miljon kr. Vilket utslaget landar på runt 3000kr/ lägenhet. Och denna summan vill man låna upp på 5-10 år. Kanske är rimligt med låga räntor. Men låna 3000kr på 10 år låter ganska konstigt i mina öron.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skulle jag också gärna se!

Men fram tills dess skulle jag rekommendera följande sida som jag tycker är bra:

http://www.borattupplysning.se/wp_brskola/rantekostnader/

Se över deras 3 beräkningstips så kan du få en uppfattning om hur din förening mår. Hade varit bäst att göra de före köp men bättre sent än aldrig :) Utifrån dessa relativt enkla beräkningar kan du få en uppfattning vilket skick föreningen är i och sedan kanske även påverka för en förändring så ni får en mer välmående förening i framtiden.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vill tipsa om att på ditt bibliotek låna boken ”Tio tusen miljarder” av Tino Sanandaji. I boken skriver han bland annat på vad man ska titta på när det gäller bostadsrättsföreningars ekonomi.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-16 klockan 03:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.