Broms i pension och avtalspension
Sök:

Broms i pension och avtalspension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av susanne

ställde för sedan frågan: Broms i pension och avtalspension

Hej.

Jag och min man har var sitt pensionsspar konto som tidigare var avdragsgillt och vars två avtalspensions konto med fonder med ganska hög risk.
Vi har ca 600.000  fördelat på ca 200.000 på varje konto var totalt vardera.

Min man går i pension om 8 år och jag om 13 år vi har lagt in en broms på 20% räntefonder på hans och 10% på mina, detta på varje konto kan det vara tillräckligt och behöver man göra det på varje konto eller är det bättre att ta mycket broms på ett konto, hög risk på ett annat och låta det stå några år efter pension.

Jag vet inte riktigt hur man får ta ut sina pengar speciellt avtalspensionen.

MVH susanne

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2018-10-22 klockan 11:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.