Veckans affärer skriver om bubbla i börshandlade fonder (ETF:er)...
Sök:

Veckans affärer skriver om bubbla i börshandlade fonder (ETF:er)…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

Den här artikeln publicerades 2017-06-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Veckans affärer skriver om bubbla i börshandlade fonder (ETF:er)…

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tänker att det inte är något nytt under solen. Bubblor kommer att komma och gå och ingen vet i vilket område nästa bubbla kommer eller när den kommer. Det viktigaste tänker jag är att ha en plan som tar hänsyn till osäkerheten och att man sedan sparare regelbundet och håller sig till sin plan. Så länge vi människor är oss lika kommer marknaden att bete sig som den alltid har gjort eftersom vi är precis som vi är. Enda skillnaden nu är väl att de svängningarna blir större och de kommer oftare. Jag oroar mig således inte särskilt mycket. :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Christian, möjlighet. Eftersom man aldrig vet i vilken ände masspsykologin kommer att hamna när saker och ting briserar så ligger möjligheten i att spela volatiliteten när osäkerheten slår till.

Köp lång och kort med samma underliggande, samma eventuella hävstång, samma utfärdare o s v. Gärna på två olika depåer (depå 1: lång; depå 2: kort) med en specifik allokeringsprocent mellan värdepapper och likvid saldo. Rebalansera rörelserna.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-17 klockan 15:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂