Bufferhink lysa eller sparkonto med insättningsgaranti
Sök:

Bufferhink lysa eller sparkonto med insättningsgaranti

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av C

ställde för sedan frågan: Bufferhink lysa eller sparkonto med insättningsgaranti

förstår inte riktigt bufferthinken.

Om man läser artikeln så står de både att de ska vara ett säkert sparande i sparkonto med insättningsgaranti och lysa konto med 20% aktier och 80 % fonder..vilket är bäst att göra ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag anser att bufferten ska vara något man lätt kommer åt samma dag för att täcka upp just oförutbestämda utgifter, detta går inte om man har sina pengar i fonder.

Man skulle väl eventuellt kunna ha en del i fonder som du har skrivit ovan, och en del då på sparkonto med insättningsgaranti.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hur stor tycker du att den akuta bufferten behöver vara?
  Själv har jag aldrig haft en oförutsedd utgift ,som behövts betalas med en gång, större än en månadslön.
  58 år gammal!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Coccos
 2. Vit pil

  Beror mycket på vad du har för tillgångar, har du t.ex hus och en bil så kan det absolut bli över en månadslön i utgifter samtidigt, men kan såklart också vara så att det inte blir det heller!

  Har man ett hus och bil så skulle jag säga 50 000kr är en bra och stabil buffert, bor man i lägenhet så kanske 25-30k är mer rimligt.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-07 klockan 00:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.