Buffert
Sök:

Buffert

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Buffert

Hej.

Jag undrar var man ska placera bufferten. Ska man placera den på ett vanligt konto utan avkastning eller ska man placera den på något konto med avkastning?

Tar gärna emot tips på sparkonton lämpliga för bufferten.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Simon!

Jag anser att bufferten ska vara lättillgänglig, du ska kunna få tag i den senast inom någon timme, tyvärr finns det inte så mycket banker som låter dig föra över pengar på en sådan kort tid till en annan bank så därför anser jag att du bör ha bufferten på din bank där du kan komma åt pengarna direkt.

Bufferten bör täcka oförutsägbara utgifter som kan dyka upp i din vardag, det är därför jag tycker såhär.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Beror ju lite på hur stor buffert man har och vad man lägger i begreppet. En familj i villa med ett par 100k i buffert för pr vill kanske inte ha alla de pengarna stående på nollräntekonto. Osannolikt att man behöver så mycket pengar snabbare än senast dagen efter som det blir om du har pengarna i annan bank.

  Men kanske 10-20k som du kan nå direkt kan vara rimligt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 2. Vit pil

  Fast några 100k känns väldigt mycket för en buffert? Då kanske man ska sänka bufferten istället.

  Om man anser att bufferten ska vara för oförutsägbara utgifter så vet jag inte om man kan räkna med utgifter för några 100k? Vad skulle kosta så mycket som man inte har försäkrat?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-27 klockan 10:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.