Buffert på lämpligt sparkonto
Sök:

Buffert på lämpligt sparkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Buffert på lämpligt sparkonto

Hej!

Vilket är det bästa alternativet för buffertpengar? Jag har mina hos nordax med en ränta på 0,90% men har sett andra alternativ som tex Upplands spar med en sparränta på 5,10%. Någon som har efarenhet av detta eller som har bättre alternativ?

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

0,9 – 1 % är nog dessvärre vad den högsta räntan man kan få i dagsläget, utan att ta risk.

Upplands spar och liknande ”sparkonton” är förknippade med väldigt hög risk och du kan förlora hela det insatta beloppet. Detta då det inte finns någon insättningsgaranti. Börsen ett bättre alternativ för bufferten, då är sannolikheten åtminstone minimal att du förlorar hela beloppet.

Jag tycker dock inte att man ska jaga avkastning för buffertpengarna. Dom ska alltid finnas tillgängliga vid oförutsedda händelser och vara en trygghet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Upplands spar lånar in dina pengar för att de ska få kapital till sina dyra privatlån. De lånar alltså ut pengarna med hög risk till personer som har kass ekonomi. I en lågkonjunktur är det stor risk att Upplands spar går i konkurs och utan insättningsgaranti blir du då av med dina pengar. Under tiden slår jag vad om att deras ägare har plockat ut fina ersättningar varje månad, pengar som helt enkelt lämnat bolaget och inte ingår i konkursboet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-13 klockan 13:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.