Bufferthinken
Sök:

Bufferthinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nichlas

ställde för sedan frågan: Bufferthinken

Hej och tack för en inspirerande Podd!
Jag fastnade särskilt för fyra hink-strategin men behöver hjälp med att reda ut hur jag ska tänka när jag väljer var dom pengarna ska sitta.
Det ska ju vara förenat med i stort sätt utan risk, är det enbart ett bankkonto som är aktuellt då eller kan man tänka räntefond med låg risk, t.ex Swedbank Roburs indexfond?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bufferten bör du ha tryggt på bankkonto så att du får insättningsgaranti och kan nå pengarna snabbt vid behov.

Om du vill ha lite ränta på pengarna så kan du skaffa ett bankkonto i en nischbank och sätta en del av pengarna där (jag hade haft kvar ca en månadslön i den vanliga banken för att kunna nå pengarna samma dag). Avanza har till exempel samarbete med Collector Bank där du får 0,75% ränta utan bindningstid: https://www.avanza.se/sparkonto.html

Viktigt att kolla att kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Räntefonder är olämpligt för att de kan sjunka i värde på kort sikt när räntorna går upp, det tar några dagar att få ut pengar från fonden, den omfattas inte av insättningsgarantin och dessutom får man sämre ränta än på sparkontot.

Indexfonder är en typ av aktiefond så sådana ska du absolut inte ha i bufferten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-03 klockan 18:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.