Buffertsparande
Sök:

Buffertsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torkel

ställde för sedan frågan: Buffertsparande

Hej!

Har för några månader sedan börjat fondspara för att på lång sikt få en ganska hög avkastning.
Har även haft 2 månadslöner sparade på mitt vanliga sparkonto på Handelsbanken med 0% ränta, där dom sakta äts upp av inflationen, detta för att jag lätt vill ha tillgång till dessa utifall oväntade utgifter uppstår.

Men detta känns inte så smart på lång sikt, har läst mycket om att placera dessa i räntefonder men lika många ställer sig negativt till detta, för en novis som mig blir detta förvirrande.

Har hört att det finns vanliga s.k. sparkonton som ger en viss procentuell ränta och jag undrar vilken ni använder och vad ni själva hade placerat denna buffert om ni hade samma ändamål :)

Tack på förhand!

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skrev en artikel om det i höstas:

Hoppas det ger lite input!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag fick tips här att öppna ett sparkonto hos SBAB, fungerar prec som vilken annan bank som helst, har du inga bolån där är det 0,65% ränta, vid bolån får du 0,70%, inte så mycket men svårt att hitta bättre ngn annan stans!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag använder också SBAB. De har en bra app numer som man loggar in på med mobilt bank-id och där kan man göra överföringar till sina redan sparade konton i annan bank. Eftersom SBAB har riktiga bankkonton så kan du få pengarna samma bankdag om du lägger överföringen före kl 9:00. Du kan också lägga automatiska stående överföringar direkt till SBAB från din vanliga bank istället för att göra betalningar som det blir hos t.ex. Collector m.fl.

/Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag kör Avanzas pluskonto och har 0,5% för buffert med fria uttag.

Nackdelen är att det inte går att månadsspara direkt till pluskontot, jag måste månadsspara till nollränta sen manuellt föra över pengarna till räntekontot.

Fördelen är att jag har alla sparpengar på avanza för överblick

En liten bonus är att jag måste överväga en halv dag om jag faktiskt ska göra ett större köp vilket ofta stoppar många av mina prylköp :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-08 klockan 13:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.