Bugg eller otydlighet i ombalansering nybörjarportföljen
Sök:

Bugg eller otydlighet i ombalansering nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Bugg eller otydlighet i ombalansering nybörjarportföljen

Hej.

Har tänkt att göra ombalansering i nybörjarportföljen men utan guld. I excellen så har Janne skrivit in hur man skall göra. Jag hänger med att man skall ändra guldet från 10% till 0%. Sedan anger han att man skall öka SEB Sverige från 5% till 10%. När det gäller globalfonderna så anger han ökning för LF och SPP från 20% till 25%. Summerat blir detta 15%? Hur skall jag göra skall jag öka SEB Sverige från 5% till 10%? När det gäller globalfonderna skall jag välja mellan LF alt SPP att öka från 20% till 25% eller skall jag öka 2,5% på vardera? Ser även att excellen visar inte ett ok när man har gjort dessa förändringar av procent?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Micke!

Du kan göra vilket som, antingen ökar du den ena till 25% eller båda två till 22.5%, spelar inte så stor roll eftersom båda är en globalfond!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-14 klockan 09:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.