Bullionvault "Validating your account"
Sök:

Bullionvault ”Validating your account”

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

ställde för sedan frågan: Bullionvault ”Validating your account”

Hej,

Har nu äntligen börjat ta tag i att investera i guld och silver och jag valde BullionVault. För att kunna investera hos BullionVault så måste man bekräfta några uppgifter: vem man är (bild på körkort/pass), info om ens bankkonto och var man bor.

Jag mailade BullionVault och de svarade att de behövde denna information om ens bankkonto, mha en bild på ett ”bankpapper” (bank statement)
1. The bank name and log
2. The bank account name (If the bank account is joint account, the bank account name must be all account holder’s name)
3. The IBAN number and SWIFT code
4. If this document is the picture of the paper statement, please make sure the statement is not over 3 months periods.

Har 3 frågor:

 1. Är det säkert att ge ut ens personliga (nödvändiga) information till BullionVault, dvs bild på körkort/pass, bankpapper med info om ens bankkonto och adress?
 2. Hur får man konkret tag på den information som BullionVault kräver?
 3. Vad är ens ”IBAN number and SWIFT code”?

Tack på förhand!

//Kalle

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

 1. nödvändiga för att SKV i både länder ska kontrollera.
 2. Jag förstår inte
 3. IBAN/SWIFT behöver för att överför från/tillbaka pengar till Sverige.  Beror på vilket bank du har i Sverige.  Vara försiktig – lång nummer! https://www.iban.se/  t.ex. SEB: ESSESESS

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med MLT – skulle dock också fundera på ett ta ett extra varv kring funderingen kring BV. De är superbra och jag är nöjd med dem, MEN det kommer uppstå en tråkig skatteeffekt (30 %) den dagen du säljer. Därmed kan det i många fall vara mer motiverat med 4GLD i ett ISK/KF-konto.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Gäller det både guld och silver? Trodde att det inte skulle bli någon sådan skatteeffekt på guld men var osäker gällande silver då det inte klassas likadant som guld. Vet du om ägande via ISK/KF är enda sättet för att kringgå den skatteeffekten när man investerar i guld och silver?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 3. Vit pil

  Ja, mig veterligen är det bästa sättet ISK/KF.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Kalle!

Ring din bank och fråga, dom kommer ge dig dom svaren du behöver, är egentligen ingen konstig information dom kräver!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det verkar vara mkt.komplicerat och du köper inget fysiskt guld bara certifikat eller nåt löfte om guld ,vill du verkligen äga fysiskt guld då köper du på Haereus i Tyskland och får guldet hemlevererad i form av guldtackor med bekräftelse av guldhalt och vikt, 24 karat fino guld .

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 2. Vit pil

  Tack för svaret. Låter intressant, hur planerar du att sälja ditt fysiska guld när priset tar fart? Vet du om det kommer ske en skatteeffekt på 30% i så fall? Och slutligen varför köper du just från Haereus i Tyskland?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 3. Vit pil

  Haerus-Kulzer är ett företag som säljer ädelmetaller ,dentalguld m.m dom köper tillbaka dina guldtackor till marknadspriset ,du behöver inte skatta nånting eftersom du köper privat från et företag och inte från nån bank men du kan förlora på denna affär om priset på guld sjunker ,det är som att köpa guldsmycke ,men du köper guld tackor istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 4. Vit pil

  Låter bra, säljer de också silver? Om de gör det, sker det någon skatteeffekt vid köp eller sälj?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-20 klockan 16:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.