Bygga industrilokal med kompanjon
Sök:

Bygga industrilokal med kompanjon

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hasse

ställde för sedan frågan: Bygga industrilokal med kompanjon

Hej

Vi är 3 st som vill starta ett bolag för att sedan köpa tomt & bygga en fastighet i detta och driva det som ett företag.

Vi har hyresgäst klart på långtidskontrakt

Vi har funderat på olika upplägg för att kunna få ut pengar direkt i handen utan att skatta bort allt men det verkar vara svårt?

Om vi förstått det rätt så går det inte att ta ut någon vidare utdelning pga antalet anställda och vid en framtida försäljning av bolaget (ink fastighet&tomt) så blir det skatt på ev. vinst eftersom vi är privatpersoner så känns som om det inte finns ekonomi i detta .

En av oss har byggföretag och tanken är att han ska bygga fastigheten med sitt bolag.

kan vi uttnyttja detta på något vis?

Våran fråga är om vi kan lägga upp allt på något annat sätt? så man slipper återinvestera vinst i nya projekt och istället få ut det i pengar på årsbasis med ”normal skatt” .

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

”Skatta bort allt” var har du fått detta ifrån? Som företagare har man oftast en bättre skattesits än en löntagare.

Är du anställd betalar arbetsgivaren först  cirka 31 procent i arbetsgivaravgift. Ligger du under 420000 i lön betalar du oftast runt 30 procent i skatt. På belopp över 42000 tillkommer 20 procent statlig skatt. Ursäkta de ungefärliga beloppen, men jag vill inte utsätta dig för någon sifferexercis.

Som företagare har man alla möjligheter att lyckas bättre än detta.

Eftersom jag inte sett kalkylen väljer jag att inte spekulera. Diskutera det hela med er bank. Känner ni att ni inte får tillräcklig information, kontakta en bra revisor eller redovisningskonsult.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-24 klockan 20:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.