Bygga pengamaskin
Sök:

Bygga pengamaskin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Bygga pengamaskin

Hej! Jag har tänkt påbörja en sk. pengamaskin med hjälp av aktier. Jag har hittat ett antal aktier som känns bra. Meningen är, som jag har förstått det, är att man ska ha aktier man satsar på långsiktigt, återinvesterar utdelningen osv.  Samtidigt har jag läst att jag måste hålla bra koll på bolagen. Men om jag ändå inte ska hålla på och sälja, hur mycket koll bör jag då ha på bolagen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sara!

Man bör hålla koll på bolagen eftersom bolagen kan förändras väldigt mycket över tid, om t.ex 5 år kanske ett bolag du köpte idag inte ser likadant ut eller har det som du gillade när du väl köpte, varför ska du då äga det då?
T.ex ett bolag du vill ha som gör stora vinster och delar ut en stor del och du ville ha det kassaflödet, efter 5 år gör bolaget en mycket mindre vinst och har valt att inte dela ut pengar längre, är detta något du nu vill äga?

Att äga fonder så får du samma effekt med att få utdelning och återinvestera det, bara det att fonden gör det åt dig, kanske passar dig bättre om du inte vill hålla på och läsa om specifika bolag och hålla koll?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-03 klockan 20:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.