Bygga pengamaskin
Sök:

Bygga pengamaskin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lina

ställde för sedan frågan: Bygga pengamaskin

Hej!

Jag har under flera år sparat en stor del av min lön, ca 30% i månaden och har nu 300000 på ett sparkonto. Vill nu investera pengarna och bygga en pengamaskin. Hur ska jag tänka? Är beredd att investera en stor del på väldigt lång sikt, 30+ år samt fortsätta månadsspara där. Hur många olika sparanden bör jag ha? Hittills har jag sparat till resor, oförutsedda avgifter samt haft en buffert för min hund. Är just nu föräldraledig och sparar halva barnbidraget till barnet i ett ISK med Avanza auto.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jan Bolmeson ger specifika rekommendationer här:

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-24 klockan 07:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.