Byta bank inklusive fondinnehav
Sök:

Byta bank inklusive fondinnehav

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenn G

ställde för sedan frågan: Byta bank inklusive fondinnehav

Hej,

 

Vi funderar på byta bank.

I nuvarande bank har vi en del aktier med relativt hög risk (6/7). Det är ett långsiktigt sparande.

Är det dåligt läge att flytta fonderna till en ny bank? Hur ska man tänka här och vilka faktorer behöver man ta hänsyn till vid bankbyte.

MVH

Jenn

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns en del saker som spelar roll. Kolla om du har någon flyttavgift, i så fall kolla hur mycket den är. Finns det någon speciell anledning till att ni byter? Kolla vad för avgifter den nya banken har, exempelvis kan fasta och löpande avgifter skilja sig en del. Ja man får helt enkelt tänka lite för o nackdelar, vad är bäst i det långa loppet, vart har man förmånligast lån osv också. Man får räkna på helheten helt enkelt :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-20 klockan 13:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂