Byta bank och fondsparande
Sök:

Byta bank och fondsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Byta bank och fondsparande

Hej!

Jag har två st fondportföljer på en bank, men tänker att jag behöver göra ett omtag om dem. Jag har skaffat mig kunskap och förstår att de inte är de bästa för det sparande jag är ute efter.  Jag tänker varianter av Globala barnportföljen och nybörjarportföljen.

Jag tänker antingen så här: att sälja av allt på mina nuvarande fondportföljer, sätta in pengarna på mitt sparkonto/lönekonto på nuvarande bank,  börja från scratch och ha månadsspar till den andra banken, Avanza.

Eller sälja av allt, flytta över allt till Avanza med mina nystartade portföljer.

Tankar; ideér? Tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du tror du får ett bättre sparande hos Avanza så tycker jag att du ska försöka flytta över allt.

Är det pga höga avgifter, kanske till och med skalavgifter, som gör att du vill flytta?

 

Det rekommenderas ju fondrobotar ibland. Kanske kan vara ett alternativ om du vill ha ett enklare sparande?

Avgifterna är väl OK även om man kan kunna undan något billigare med de billigaste fonderna på Avanza och Nordnet.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-14 klockan 13:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.