Byta direktsparande till KF/Avanza
Sök:

Byta direktsparande till KF/Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim

ställde för sedan frågan: Byta direktsparande till KF/Avanza

Hej,

Är relativt ny i fondsparandet, men tycker att det är roligt – även om det inte just nu är så kul att se sina besparingar krympa. Min fråga rör direktsparande som min son använt. Han köpte fonden utan att ha ett ISK/KF och pga vinst beskattades och ska nu betala cirka 12000 kr. Han har ännu mindre koll än jag själv på hur det fungerar och det är försent att kvitta vinsten mot börsens nedgång. För att undvika detta i framtiden har jag föreslagit att han ska sälja och sedan köpa fonder via en KF istället. Skulle du säga att det spelar roll om man gör denna trade nu eller senare beroende på marknadsläget?

Tack!

Joakim

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Joakim!

Som jag uppfattar det så har din son under föregående år sålt fonder med vinst och har nu i deklarationen fått restskatt?
Tyvärr går inte det att kvitta mot den nedgången som nu har varit.

ISK är det som föredras just nu, så eftersom din son inte kan kvitta denna förlusten mot någon vinst så kanske det lika gärna är bra att flytta pengarna nu?
Men gör gärna detta i mindre delar och inte allt samtidigt, skulle vara väldigt tråkigt att missa t.ex 10% uppgång i denna volatila marknaden som vi just nu är i. Skulle lätt kunna hända under handeln för fonden och då är den avkastningen förlorad.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-03 klockan 10:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.