Byta fond
Sök:

Byta fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Byta fond

Hej,

Låt oss säga att jag har 300.000 kr i en global indexfond med 0,4% avgift och vill byta till en billigare som följer samma index. Jag använder Avanza och deras ”byt”-funktion.

Skulle ni ta hela beloppet och byta på samma gång eller dela upp det i många små delar för att minska risken/möjligheten att just den dagen/dagarna man står utanför börsen sker en kraftig svängning?

Mvh Erik

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade delat upp det på tre eller fyra gånger. Av den anledningen du beskriver.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Jag hade nog också delat upp det vid några tillfällen!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för era svar. Jag kommer dela upp det i flera byten och eventuellt använda superlånet och låna till köpordern som jag lägger samtidigt som säljordern.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-12 klockan 20:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.