Byta fonder
Sök:

Byta fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Byta fonder

Hej!

Jag funderar på vad som händer om man byter fonder för ofta. När man köper och säljer aktier så har man ju koll på vilket pris man köper och säljer för. Jag har tex nyligen bytt en fond i min PPM och funderar nu på att fördela om igen till mer räntebärande, men jag vill ha koll på den eventuella förlusten jag gör om jag säljer delar av fonden just nu. Jag kanske hellre väljer att avvakta omfördelningen om jag ser att det blir en förlust. Långsiktigt borde man väl försöka undvika att byta fonder för ofta, eller hur fungerar det?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel!

Vad spelar det för roll om du har gjort en förlust vid försäljningen av en fond? Vill man inte ha kvar andelar i en specifik fond så är det bara att sälja, finns ingen anledning att behålla den.

Jag skulle absolut säga att man ska undvika att byta för mycket, vid ett byte är du utanför marknaden en viss period och det kan straffa en. Samtidigt så kanske man inte har gjort ett så bra val innan om man känner sig manad att byta en fond?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-29 klockan 12:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.