Byta fonder till lägre avgift
Sök:

Byta fonder till lägre avgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna-Karin

ställde för sedan frågan: Byta fonder till lägre avgift

Jag har mitt sparade på ISK konto hos Nordea, fördelat på Stratega 10 till största delen samt Stratega 30 och Stratega 50. Men alla dessa fonder har höga avgifter och inte så hög avkastning. Hur kan jag omplacera om mina besparingar på bästa sätt. Är nu 60 år och satsar på långsiktigt sparande med god avkastning och låga avgifter.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, Nordea Stratega fonderna är framförallt dyra.

Din portföljsammansättning beror på hur stor risk du är villig att ta och hur lång sparhorisonten är.

Jag skulle rekommendera dig att titta på Nybörjarportföljen, där innehavet består av 60% aktiefonder och 40% räntor. År 2017 gick Nybörjarportföljen upp med 7,7% och det är inte alls illa för en portfölj med såpass mycket räntor.

Nybörjarporföljens sammansättning hittar du här ;

https://rikatillsammans.se/fondportfolj/nyborjarportfoljen-en-balanserad-portfolj/

Om du inte vill flytta ditt innehav från Nordea till t ex Avanza eller Nordnet, kan du byta ut fonderna inom Nordeas plattform också. De har en ny fondhandelsplats där flera hundra fonder finns tillgängliga för deras kunder.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-09 klockan 20:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.